E jo arti å lage mat, jo….til hundan :-)
Trengte plutselig masse gode godbita, så da satte æ igang med å lage hjemmelaga. Hundan like dæm skikkelig godt, og det blir myyye billigere enn å kjøpe halvdårlig godis på butikken.
Starta med fiskepudding. Delte pølsa ved hjelp av eggdeler. Da ble bitan små og søt :-) Spredte dæm deretter ut over på ett stekebrett med bakepapir. Inn i ovnen på 200-250¤c i en halvtime, før man sett ned tempen til ca 80¤, og tørker vidre med åpen dør i 1-2 timer.
Man kan godt steke 2 brett samtidig selv om man ikke har varmluftsovn. Bare bytte plass på brettan med jevne mellomrom.
Husk å ha døra litt åpen under tørkinga.
Mine ble avglømt før æ satt ned tempen, så dæm e litt mørk…ser ikke ut som om hundan bryr sæ om det, så e ikke så farlig..
KJØTTDEIGPANNEKAKE:
0,5 kg kjøttdeig med 1 egg og 2 ss mel
Bland sammen
og klapp deigen ut på en stekeplate.
Inn i ovnen på ca 200¤ c i 30-60 min (til den er gjennomstekt)
ta pannekaka ut av ovnen og del den i passe biter. Disse kan tørkes mer i ovnen om man syns de er for bløte.
Ferdig resultat:kjøttbiter på rundt pizza-brett, fiskepudding ferdig tørket til venstre (de bakerste ble litt vel mye stekt..)
Pølser: samme fremgangsmåte som fiskepuddingen.
Sånn kan man gjøre med masse, f.eks blodpudding, lungemos, lever, nyrer +++
æ har bynt å se på saltet i godbitan tell mine, etter at hund (18kg) tell ei venninna fikk nyregrus bare 9mnd gammel... etter litt gjennomgang av vaner og uvaner vise d sæ at hunden har fådd 1 brødskiva med leverpostei hver mårran d siste halvåret. For noen e d tydeligvis nok.
SvarSlettMen tebake tell mæ :)) æ har foinne ei dama som lage fiskekake tell oss helt uten krydder -hundan ELSKE dem :D kanskje æ må prøve å tørke nån av dem?
Kjøttdeigen va lur, den e jo heller ikke salt i :)
Herrjerrimas du er flink Yvonne! Jeg har prøvd med fiskepudding og hundene elsket det! Bare en minus, mye salt og et par av de fikk litt løs mage. Skal prøve på usalta kjøttdeig og blodpudding nå :-)
SvarSlett